Pressmedelande

Av: 30/04 2010 11:45 i kubanerna, Tifo

Manifestation på söndag 2 maj.
Under den allsvenska matchen mellan Örebro SK och BK Häcken på Behrn Arena, söndag den 2 maj, kommer Kubanerna Örebro och Örebro Tifo gemensamt anordna en manifestation mot TV-bolagens inflytande över matchtiden och matchdagar.
Manifestationen är utlyst av Football Supporters´ Europe (http://www.footballsupporterseurope.org) och stöds av Svenska Fotbollssupporterunionen (http://www.sfsu.se) , vilka Kubanerna Örebro är anslutna till.
Manifestationen går under namnet ”Our game, Our time” och syftar på TV-bolagens allt mer ökade inflytande över matchdagar och matchtider. Främst riktar sig protesten mot det allt mer vanliga ändrandet av tider och dagar mycket nära inpå den tidigare sagda matchdagen.

Vi känner att större hänsyn borde visas mot de åskådare som faktiskt är på plats, oavsett om de står i klacken eller sitter på sittplats. Det är vi gemensamt som skapar den atmosfär på arenan som spelarna vill ha för att kämpa det där lilla extra. Men samtidigt den atmosfären TV-bolagen vill ha för att förhöja deras sändning av matchen.
Ändå är det vi som blir drabbade när matcher flyttas, oftast tätt inpå matchdagen, för att TV-bolaget ska hinna visa en Premier League-match efteråt. Kan tillexempel hända att bussresor för flera hundra personer, som exempelvis tagit ut semesterdagar för att kunna åka med, måste ställas in.

Som ni förstår gynnar detta upplägg inte någon. Det gynnar för det första inte laget, som tappar mycket stöd på plats. Det gynnar för det andra inte oss supportrar som i största möjliga mån planerar stora delar av våra liv runt Örebro SK. Det gynnar för det tredje inte TV-bolaget, som tappar en stor attraktionskraft i och med att atmosfären på arenan minskar, för att förr eller senare försvinna.
Det är inte svårt att gissa att berörda TV-bolag då kommer att backa ur kontrakt osv. Då hamnar vi i en situation där inga matcher går på tv, ingen stämning är på matcherna då folk tröttnat på att hoppande av matchtider, och framförallt inget intresse kring lagen.

Vi vill ha ett spelschema som fastställs exempelvis halvårsvis. Vårsäsongen fastställs i början av mars och höstsäsongen fastställs i början av juni. På så vis ges alla åskådare, såväl de på plats som de i TV-soffan största möjliga chans att planera efter spelschemat.

Vi kommer under söndagens match därför genomföra en manifestation som går ut på i första hand informering av alla från massmedia, till publiken, från ordningsvakter till spelare. Alla ska veta varför vi gör detta avstamp.
Manifestationen fullföljs sedan med tömd klackläktare på Västra Stå, för att på ett så tydligt sätt som möjligt visa hur det kan se ut i en alltför nära framtid. Läktaren kommer att vara tömd de första 20 minuterarna av matchen. Efter 20 minuter kommer vi däremot visa vilken atmosfär vi, tillsammans med övrig publik, kan skapa på ett ögonblick.
Vi kommer att skapa en sådan kontrast att till och med TV-bolagen kommer att förstå vilken resurs vi är på matcherna.

Our game, our time!

Kubanerna Örebro via ordf. Fredrik Ornstein
Örebro Tifo via ordf. Kristoffer Lundell

2 kommentarer till “Pressmedelande”

  1. Såsen

    KOMMER VARA MED PÅ DET OCH VARA DÄR TIDIGT :)

  2. ÖSK – BK Häcken « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

    [...] Manifestation på söndag 2 maj (100430) BK Häcken: BK Häcken räds inga motgångar (100430) BK Häcken: Getingarna reser till [...]

Omröstning:

Är du eller blir du medlem i Kubanerna 2013?

Loading ... Loading ...
Fill out with the widgets of your choice.