Om Kubanerna

”Kubanerna har tillfört Eyravallen mer glädje” – Gerd Engman

Kubanerna är Örebro Sportklubbs officiella supporterförening. Föreningen bildades i mitten på mars 2002, och fick snabbt ett stort gehör. Så stort att man 2003 tog över efter Black and White Force som officiell supporterförening. Namnet Kubanerna är en hyllning till Miroslaw Kubisztal, det tidiga 90-talets polske målspruta i ÖSK.

Kubanernas målsättning har sedan starten varit att få igång ett aktivt stöd i samband med ÖSKs matcher. Kubanerna står för en klack-kultur där kärleken till fotbollen och det egna laget är det viktigaste. Detta innebär att vi inte bara vill titta på fotboll, utan från ståplats leva med i lagets med- och motgångar. Målet är att alltid att lyfta Örebro Sportklubb och fungera som den ”tolfte spelaren”.

Sagt om Kubanerna

”Under årets säsong är det inte bara vi i laget som växt och blivit starkare för varje hemmamatch. Våra allra trognaste, Kubanerna har visat en strålande form. Klacken blir större och röststarkare hela tiden. En underbar supporterkultur är på väg att skapas i Örebro och i matchen mot Halmstad spelade jag med gåshud sista halvtimmen då ’Gamla fina Örebro’ ekade över Eyravallen. Att en klack kan hjälpa laget att orka kämpa sig igenom slutet av matcherna då tröttheten är på väg att ta överhanden råder det inget tvivel om. Kubanerna betyder oerhört mycket för oss spelare, och det är kanske därför vi ståtar med sex raka hemmasegrar i år, eller vad tror ni? Jag är helt övertygad om att Kubanerna kommer att växa ännu mer och fortsätta stötta oss med sköna sånger och härliga tifos. Snart kanske Patrik Anttonen kommer att få lov att byta tröja så nummer 12 i framtiden tillhör Kubanerna.”
Mikael Danielsson, fd. vänsterback Örebro SK

”När man har en klack som Kubanerna, som är en positiv klack, så kan det fälla avgörandet i många jämna matcher. Även övriga fotbollssverige har uppmärksammat att Örebro SK fått en positiv klack, detta avspeglas inte minst i de omdömen som vi får av Svenska Fotbollsförbundet efter varje match.”
Urban Olsson, fd. klubbchef Örebro Sportklubb fotboll

”En fotbollsfest på Eyravallen ska höras för att vara en riktig fest. En festlig inramning bidrar till, förutom stöd till laget, att öka marknadsvärdet för Örebro.”
Mats Sjöström, fd. ordförande kommunstyrelsen

”Fotboll är en stor kraft i vårt samhälle. Vare sig man är förälder i tjejlaget eller åskådare i en allsvensk match så rycks man med på ett positivt sätt. Fotbollen som kraft har också medfört negativa yttringar, aggressioner och våld. Det är viktigt att vi som vill bejaka de positiva krafterna bejakar glädjen i och omkring fotbollen. Av det jag sett av supporterklubben Kubanerna så är det överraskande färgglatt inslag i den ÖSK-publik som annars gjort sig känd för sin mer diskreta framtoning. Kubanerna har tillfört Eyravallen mer glädje. Det tror jag kommer att leda till att fotbollen i vårt län fortsätter att vara en positiv kraft.”
Gerd Engman, fd. Landshövding Örebro län

Omröstning:

Är du eller blir du medlem i Kubanerna 2013?

Loading ... Loading ...
Fill out with the widgets of your choice.