Örebro tifo

Ordet tifo kommer från Italienskans tifosi, som rätt och slätt betyder supporter. Tifo har blivit samlingsordet för de läktararrangemang supportrarna genomför inför vissa matcher för att peppa spelarna lite extra. I och med ordets egentliga betydelse, supporter, bör tifon finansieras och utföras enbart av supportrarna.

Kubanernas tifogrupp arrangerade sitt första tifo mot Elfsborg hemma 2002, detta blev starten för en hittills fem år lång era i Örebros supporterkulturs historia. Säsongen 2004 blev ett rejält uppsving och vi ser än idag den säsongen som våran absoluta topp. Det som följde detta var ett litet tapp vilket kan förklaras med att gamla medlemmar lämnade, och allt med tvångsnedflyttning osv.

Tifogruppen fick säsongen 2008 ett uppsving då nytt hungrigt folk slussades in, och en omstrukturering gjordes. Vi har i år spenderat mer pengar än någonsin, i och med Örebro Sportklubbs 100-årsjubileum, och vi själva känner att vi har gjort ett gott arbete den gångna säsongen. Hösten 2008 bytte vi namn till Örebro Tifo och är idag en fristående grupp, dock har vi ett mycket nära samarbete med Kubanerna, och alla medlemmar är fortfarande medlemmar i Kubanerna Örebro. Tifogruppen har under årens lopp inbegripit c:a 40 personer som alla ska ha ett stort tack för allt arbete! Utan allas slit på sena kvällar och tidiga mornar hade vi aldrig varit där vi är idag!

Ett urval av de arrangemang Örebro Tifo gjort sedan starten 2002

no images were found

Omröstning:

Är du eller blir du medlem i Kubanerna 2013?

Loading ... Loading ...
Fill out with the widgets of your choice.