En första introduktion

Jag kallar mig för lad.

Jag är en del av den yngre generationen kubaner – den som fortfarande står på Västra när det är hemmamatch, den som längtar efter att få sätta sig i bussen till nästa bortamatch och den som verkligen inte förstår hur man kan tveka i valet mellan tv-soffan och läktaren.

Jag brinner för vår läktarkultur. Sång, tifo, bortastöd, gemenskap. Jag har stått på samtliga allsvenska arenor och för mig lockar en het match på läktaren mer än en bra match på planen – om sanningen ska fram.

Fotboll för mig är långt mer än en sport, ett event eller som somliga väljer att uttrycka det – en produkt. Fotboll för mig är en subkultur med mer gemensamt än bara kärleken till laget. En subkultur med sin egna stil – från musiken vi lyssnar på till kläderna vi tar på oss. Stilen står för en sammanhållning och gemensamma värderingar.

En tid framöver kommer jag att gästblogga här hos Kubanerna. Jag kommer försöka förmedla min del av hur det är att vara supporter till Örebro SK. Den kanske kommer att vara helt främmande för er, men varje person har sitt sätt att följa ÖSK och det här är mitt.

Följ mina inlägg så får ni veta mer.
Vi ses på söndag.

Ett svar till “En första introduktion”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *