Vi har haft årsmöte!

Närmare 30 personer träffades innan träningsmatchen mot BK Forward i K3s lokaler för Kubanernas årsmöte. Årsmöte kan låta formellt och tråkigt, men så är inte alltid fallet.

Årsmötet är viktigt och öppet för alla som är medlemmar. Medlem är du troligen om du under året rest på bortamatch med oss och du behöver inte vara insatt i hur allt fungerar för att få ut något av årsmötet. Årsmötet är vårt högst beslutande organ och ett utmärkt forum att vädra åsikter och dela idéer om hur vi kan växa supporterkulturen i Örebro. Senast så diskuterade vi frågor som ifall Kubanerna skulle bidra till ÖSK insamlingen, hur vi kan öka medlemsantalet i Kubanerna och hur bildandet av arbetsgrupper kan hjälpa avlasta styrelsen.

Ni får gärna läsa protokollet från mötet.

Och verksamhetsberättelsen som presenterades av ordförande Tobias Andersson:

Verksamhetsberättelse 2014

30 mars började säsongen med att vi skickade två bussar till Halmstad och säkrade säsongens tre första poäng. I samband med att Allsvenskan börjad miste en djurgårdssupporter sitt liv i Helsingborg. En tragisk dag för fotbollssverige. Kubanerna gjorde som många andra supportrar och hedrade supporterns minne med att skicka en halsduk som hängdes upp utanför Stockholmstadion.

Det sportsliga året har varit ett bra år. Vi började året med att komma på andra plats i Atlantic Cup. På hösten var vi allsvenskans starkaste lag och slutade på en delade sjätte plats i tabellen. Crespo öste in mål och hamnade på en femte plats i skytteligan. 1 november avtackdes Magnus Wikström av ÖSK, Kubaner och supportrar.

Många bra initiativ har tagits bland annat har en ny resegrupp börjat tagit form, där vi inser vikten av att samarbete och vi känsla. Detta är något vi ska spinna vidare på. Vi skickade bussar till 10 av 15 seriematcher. Innför 2015 finns därför bra förutsättningar för att anordna fler än 10 resor. Årets bästa bortaresa, uppslutningsmässigt var resan till Peking, med bra tryck på läktaren och en härlig stämning på bussar och uppladdning. Även om resultatet inte var det bästa, så var det en lyckad resa. En annan resa värd att nämna är Svenska cupenmatchen mot Eskilstuna där mycket supportrar slöt upp på plats och 2 bussar åkte från Eyravallen.

På läktaren har vi fått stöd av den levande sittplatssektionen Havanna, trots att vi kom sjua i publik ligan har inte trycket alltid varit det bästa i år men det finns alltid saker man kan sträva mot att det ska bli bättre. Medlemmarna har blivit färre, men ekonomiskt sätt har detta varit ett bra år.

Fotbollsturneringen var ännu en gång ett lyckat event med 20 deltagande lag. Med lite problem med att frakta målen höll vi på att bli en plan kort, men dagen innan löste vi det problemet och turneringen kunde flyta på som planerat. I år var vi på en ny plats, Brickebackens IP. Både vi och de var nöjda med arrangemanget. Det var som vanligt en trevlig tillställning som även i år gick med vinst.

När vi går in i 2015 ser vi fram emot fler medlemmar, ett ännu bättre läktarstöd och ett bra och härligt fotbollsår.

 

Kommentera gärna med tankar om vad vi i Kubanerna kan förbättra eller om vad du skulle vilja läsa mer av!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *