Hej Alex!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat sju supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur ut är Alexander Lundell som ofta agerar capo (klackledare) på ÖSK:s matcher.


Hur är läget med dig och hur har din påsk varit?

Det är bra med mig, lite stressad och nervös inför söndag bara. I helgen har jag haft fullt upp med både jobb och tifofix så det har inte blivit så mycket påskfirande, men helgen har ändå varit väldigt bra. Matchen i måndags blev ett bra avslut på påskhelgen.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter.

Jag började som sjuåring att gå på ÖSKs hemmamatcher kring -97 ihop med min pappa, bror, farfar, och farbror samt några grannar. Då stod vi alltid på ståplats längs med långsidan bredvid Gamla Trä, men när den läktaren revs så flyttade vi över till sittplats på Södra. Min bror engagerade sig tidigt i Kubanerna och kring 2007 började jag också att stå i klacken på heltid. Sen dess har jag engagerat mig allt mer och är nu klackledare, medlem i Ultras Nikolai Örebro och en av de drivande inom Örebro Tifo.

Den allsvenska premiären mot Djurgården närmar sig med stormsteg. Hur går dina tankar inför matchen? Premiären spelas söndagen den 3/4. Hur ser din uppladdning ut inför matchen?

Jag är riktigt nervös inför matchen. Mest för det sportsliga så klart, men man vill ju också att exempelvis tifot ska bli så bra som möjligt. Så för att inte krascha totalt så försöker jag nu skjuta undan tankarna på matchen så mycket som möjligt. Ska åka ifrån Örebro under veckan vilket faktiskt ska bli skönt, kan förhoppningsvis slappna av litegrann och bara umgås med familjen. Jag kommer tillbaka till Örebro på matchdagen, så min uppladdning på söndag blir att sitta i en bil men jag planerar att hinna komma till uppladdningen på Harrys och träffa alla andra som är där.

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

Om vi får behålla alla spelare som vi idag har friska och hela så kan vi slå vilket lag som helst om vi har en bra dag. Så tankarna om guld finns ju där, men en mer realistisk målsättning är väl kanske topp fem. Lyckas vi knipa en europaplats så är jag mer än nöjd. Men topp fem som sagt tycker jag vi ska förvänta oss av laget.

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag tror att Ring kommer sticka ut och på allvar kriga om en plats i startelvan, tyckte han var bra mot Hammarby i måndags. Sen tror jag nog att det här är Kalle Holmbergs år och att han mycket väl kan väcka intresse utomlands. Så Ring och Holmberg tror jag får sina genombrott, men på olika sätt.

Om vi går över till det supportermässiga. Det har sålts rekordmånga säsongskort till Västra Stå och intresset för ÖSK är större än på länge. Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

Jag tror och hoppas att stämningen kommer att vara bättre än på många år. Kubanerna verkar ha fått en nytändning efter att ha legat i någon sorts dvala de senaste åren och på tifofronten har vi fått ett välkommet bidrag på 20k som har gjort att vi redan nu har kunnat köpa in material till de tifon vi har inplanerat under våren. Så med en aktiv och fungerade supporterförening ihop med några snygga tifon så kommer stämningen vara god på Eyravallen i år, speciellt om den sportsliga biten går bra. Jag är svintaggad!

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Lev dig in i matchen oavsett om du står eller sitter. Sjung, skrik på domaren och vifta med halsduken så sprider sig energin till övriga också. Är din granne stel och tjurig så är det dennes problem. Vill man sitta ner och ha det tyst runt omkring sig kan man gå på bio istället. Eller besöka Stora Valla.​


Vi tackar Alexander Lundell för att han ställt upp på intervjun. Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *