Hej Max!

Inför den allsvenska premiären har vi intervjuat tio supporterprofiler om deras tankar och förväntningar. Vi kommer att publicera en intervju per dag. Näst på tur ut är Max Riipi som under vintern ägnat mycket tid åt Örebro Tifos verksamhet.

Hej Max! Hur är läget med dig och hur har du sysselsatt dig under vintern? 

Hallå där! Det är bara fint. Jag har varit med och startat upp verksamheten kring Örebro Tifo igen så det har varit en del planering och möten gällande det. I övrigt har livet rullat på, början på året var lite hektiskt när jag och sambon flyttade.

För de som inte känner dig får du gärna berätta kort om din bakgrund som ÖSK-supporter. 

Jag gick på min första match på Vallen år 2001 mot Halmstad. Därefter blev det några enstaka matcher innan jag 2004 fick första årskortet, sedan dess har årskortet varit så otroligt givet så årets kort är alltså nummer 14 i ordningen. 2009 blev jag medlem i Örebro Tifo och det var då som det riktiga engagemanget tog sin början. Idag är jag som sagt verksam i tifogruppen och även medlem i supportergruppen Ultras Nikolai Örebro sedan starten 2014. Livet kring ÖSK är sjukt beroendeframkallande, det ger mig så mycket helt enkelt.
Den allsvenska hemmapremiären mot J-Södra närmar sig med stormsteg och därefter reser vi till Eskilstuna för årets allsvenska bortapremiär. Hur går dina tankar inför de inledande matcherna?

Premiären mot Jönköping är perfekt, en match som inte annars hade varit så mycket att hänga i granen är nu hur het som helst, dessutom stor chans att inleda säsongen med en stabil seger. Eskilstuna i en bortapremiär var nog verkligen vad dom flesta hoppades på, galet bra förutsättningar för att bli många på plats. Sportsligt vore det grymt skönt att krossa nykomlingarna, AFC är en avskyvärd klubb på alla sätt!

Om vi betraktar den kommande säsongen ur ett större perspektiv. Vilka förväntningar har du på det sportsliga?

För ett par månader sedan såg det inte så ljust ut tyvärr, men efter dom tunga nyförvärven senaste tiden är hoppet om en fin säsong tillbaka. Den ständiga allmänna åsikten under försäsongen kvarstår: Får vi ordning på försvarsspelet blir det bra!

Vilken spelare i årets upplaga av ÖSK tror du får sitt ordentliga genombrott?

Jag tror att Ring fortsätter att ta för sig och utvecklas ännu mer, det vore riktigt kul. Att nyförvärven ska slå igenom ordentligt hos oss är väl förhoppningen. I övrigt behöver vi verkligen någon som kontinuerligt målar, där hoppas jag på rutinerade Kennedy.

Om vi går över till det supportermässiga. Det såldes rekordmånga säsongskort till Västra Stå i fjol och intresset för ÖSK ser ut att vara bibehållet till årets säsong. Vilka förväntningar har du på stämningen på Vallen?

Riktigt kul såklart att intresset är fortsatt stort. Jag hoppas att den innersta kärnan kan växa i år, med andra ord att lägstanivån blir högre och att vi är många fler som alltid är på plats på Västra. Jag tror att en lyckad bortapremiär i Eskilstuna kan ge ett stort positivt avtryck för resten av säsongens bortaresande. Fler borde inse det fantastiska med awaydays!

Till sist. Har du någon hälsning inför premiären till de ÖSK-supportrar som läser intervjun med dig?

Köp årskort, köp årskort och köp årskort. Och anmäl dig till bortapremiären. Heja Sport!

Vi tackar Max Riipi för att han ställt upp på intervjun. Under morgondagen publiceras en ny intervju på hemsidan. Håll till godo till dess.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *