Här är Kubanerna 2020

Mindre än en månad återstår tills säsongen drar igång. Nu är Kubanernas styrelse för 2020 spikad och förberedelserna inför det kommande decenniet har börjat.

Lördagen den 7 december arrangerade supporterklubben Kubanerna sitt årsmöte i Örebro Ölhalls källare med ett 20-tal medlemmar närvarande. 

Förhandlingarna avverkades på en knapp halvtimme utan någon dramatik, men det innebar inte att det inte fanns spännande saker att prata om innan sällskapet tog promenaden till Behrn Arena och stöttade ÖSK Bandy till en övertygande 11–2-seger över Gripen/Trollhättan. 

Två fjädrar i hatten under 2019 är ett ökat antal medlemmar och att det gick iväg en supporterbuss till varje bortamatch i Allsvenskan. ÖSK snittade 133 personer i snitt per match på främmande mark (mätt i antal som passerade vändkorsen vid lagets tilltalade sektion för dagen). 

2020 är givetvis ambitionen att minst en buss per bortamatch ska rulla och att antalet supporter på plats ska öka – såväl borta som hemma. 

Det kommer även att ske flera förändringar i styrelsen lagom tills det nya decenniet inleds. Så här ser styrelsen ut 2020: 

Ordförande: Magnus Eriksson Malm (ny, två år).
Kassör/ekonomiansvarig: Viktor Domberg (ny, två år).
Styrelseledamöter: Mikko Ylinen (två år), Robert Karlsson (ny, ett år), David Flatbacke-Karlsson (ny, ett år), Kevin Lundkvist (omval, ett år).
Suppleanter: Fredrik ”Feffe” Åkerlund, Elias Tinfors (ny, tidigare ordförande i två år).
Revisor: Peter Bergqvist (omval).
Val av valberedning: Adam Silverlid (ny), Morgan Pettersson (omval). 

Vi passar även på att tacka Magnus Källgren Eriksson och Stefan Ritzman, Ella-Sofie Uddmyr, Johan Sjödin och Daniel Bergman för tiden i styrelsen. 

Nu inleds arbetet inför 2020 på allvar. Lördagen den 18 januari spelar Örebro Sportklubb sin första match för året när division 1-klubben Linköping City, för tredje året i rad, gästar Behrn Arena för att starta försäsongen. 

På återseende inom kort! 

/Kubanerna Örebro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *